Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Στο παλμό της αποκριάς όλη η Ερμιονίδα !!!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ερμιονίδας οι οποίες έγιναν υπό την αιγίδα του Δήμου, του  Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Πρόνοιας Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Παιδείας, των Τοπικών Κοινοτήτων και των κατά τόπους καρναβαλικών επιτροπών και φορέων. 
Η εθελοντική ομάδα του Λαογραφικού Μουσείου του Δήμου Ερμιονίδας γιόρτασε την Τσικνοπέμπτη στην Κάτω Πλατεία Κρανιδίου στην ταβέρνα ουζερί "Το Στέκι", σε μια ξεχωριστή αποκριάτικη  βραδιά με χαρά, κέφι και αναβίωση αποκριάτικων τραγουδιών.

Την Κυριακή 15.02.2015 στην Τοπική Κοινότητα Κοιλάδας πραγματοποιήθηκε παρέλαση μασκαράδων όπου μικροί και μεγάλοι ξεφάντωσαν με αποκριάτικα τραγούδια και χόρεψαν το γαϊτανάκι .  

Το μεσημέρι της Κυριακής στη Δημοτική Κοινότητα Κρανιδίου αναβίωσε το αποκριάτικο έθιμο «Λύριζα». Ένα αυθεντικό λαϊκό γλέντι όπως γινόταν παλιά στην Κάτω Πλατεία  Κρανιδίου με πολύ κέφι, χορό, κρασί αλλά και υπέροχες λιχουδιές που προσφέρθηκαν σε όλους. Ουσιαστική ήταν η συμμετοχή της χορευτικής ομάδας του Δήμου Ερμιονίδος η οποία ξεκίνησε το γλέντι και ξεσήκωσε τους παρευρισκομένους.

Το Σάββατο 21.02.2015 στην Τοπική Κοινότητα Διδύμων μικροί και μεγάλοι ντυμένοι μασκαράδες παρέλασαν και γιόρτασαν τις απόκριες με πολύ χορό κέφι και παιχνίδια ( γαϊτανάκι, κρυμμένο θησαυρό κ.α. )              

Το απόγευμα του Σαββάτου 21.02.2015, η  Δημοτική Κοινότητα Πορτοχελίου  μαζί με το καλλιτεχνικό εργαστήρι «Energy Art» διοργάνωσαν μια εκδήλωση για τα παιδιά με ζωγραφική, αποκριάτικες κατασκευές, face painting κ.α. Ακολούθησε η καρναβαλική λαμπαδηδρομία όπου μικροί και μεγάλοι μασκαράδες κρατώντας δάδες και τύμπανα πλημμύρισαν τους δρόμους του Πορτοχελίου χορεύοντας και τραγουδώντας.


Το πρωί της Κυριακής 22.02.2015 η Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης διοργάνωσε στην πλατεία του Πεύκου  αποκριάτικο γλέντι με ζωντανή μουσική. Η προσέλευση του κόσμου ήταν ικανοποιητική  και παρά τις μη ευνοϊκές συνθήκες στήθηκε το γλέντι με πολύ χορό. Τους μικρούς μας φίλους περίμεναν πολλές εκπλήξεις, λιχουδιές και αποκριάτικα παιχνίδια.  
 


Το κλείσιμο των αποκριάτικων εκδηλώσεων έγινε την Κυριακή το μεσημέρι με το Πορτοχελιώτικο Καρναβάλι «Ανακυκλωμένα Μασκαρέματα». Η Παράδοση του Καρναβαλιού που συνεχίστηκε για 26η χρονιά προσέλκυσε εκατοντάδες ντόπιους αλλά και επισκέπτες. Όλα ξεκίνησαν στις 3.30μμ στον κεντρικό δρόμο του Πορτοχελίου όπου άρματα και ομάδες καρναβαλιστών έκαναν την εμφάνιση τους   με πολύ χορό κέφι και ξεσήκωσαν τους θεατές ακόμη και κάτω από την βροχή. Το Πορτοχελιώτικο Καρναβάλι, πέραν της εορταστικής ατμόσφαιρας προσπάθησε να περάσει και το μήνυμα της σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω του συστήματος των τριών κάδων και να δείξει ότι η ανακύκλωση είναι τρόπος ζωής, πολιτισμού αλλά και «καρναβαλική τέχνη». 


Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές, τις εθελοντικές ομάδες, τους συλλόγους, τους  φορείς, τα σχολεία, τις Αστυνομικές και Λιμενικές αρχές καθώς και τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες που συνεισέφεραν με κάθε τρόπο στην προετοιμασία και ολοκλήρωση όλων των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορηγούς μας που στηρίζουν κάθε προσπάθεια μας.    


                                                                       Η Αντιδήμαρχος
                                                             
                                                              Φωστίνη Πουλή Καλλιόπη  

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Συμμετοχή του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή σε Διεθνές Συνέδριο Διαχείρισης Απορριμμάτων


Ο δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Βιώσιμη, Οικολογική, Οικονομική Διαχείριση Απορριμμάτων στην Αττική», το οποίο διοργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής και ο Ε.Δ.Σ.Ν.Α. και πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 14 Φεβρουαρίου 2015 στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων στον Χολαργό.
Κατά τις εργασίες του συνεδρίου εξετάστηκαν το θεσμικό πλαίσιο, η υφιστάμενη κατάσταση και οι μέθοδοι διαχείρισης των απορριμμάτων.
Συζητήθηκε η διεθνής εμπειρία της διαχείρισης των απορριμμάτων και ο Εθνικός και Περιφερειακός Σχεδιασμός.
Επίσης εξετάσθηκαν τα τοπικά σχέδια διαχείρισης των απορριμμάτων, όπου αναλύθηκε ο ρόλος των Δήμων, το θεσμικό πλαίσιο και η χρηματοδότησή τους.
Ένα από τα βασικά συμπεράσματα που προέκυψε από την συζήτηση είναι ότι προϋπόθεση για έναν πρότυπο τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων αποτελεί η  προ-διαλογή στην πηγή, δηλαδή ένα σύστημα διαχείρισης που εφαρμόζει με μεγάλη επιτυχία τους τελευταίους τρεις μήνες ο Δήμος Ερμιονίδας.





ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Συμμετοχή του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή στην συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της Κ.Ε.Δ.Ε.

Ο δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής συμμετείχε στην 1η συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της Κ.Ε.Δ.Ε., η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 12:00 στα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Ε. στην Αθήνα, με θέμα συζήτησης την κατάρτιση του σχεδίου δράσης της  Επιτροπής για την δημοτική περίοδο 2015 – 2019.
Να σημειωθεί πως στην 20μελή Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης της Κ.Ε.Δ.Ε., στην οποία προεδρεύει ο δήμαρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης, συμμετέχει ο δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής, μετά τις διαδικασίες για την ανάδειξη και τον ορισμό των νέων μελών που έγιναν στις 14 Ιανουαρίου 2015. Μάλιστα στην 20μελή Επιτροπή η περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπείται με δύο Δημάρχους, τον Δήμαρχο Ερμιονίδας και τον Δήμαρχο Λουτρακίου.
Κοινή διαπίστωση της συζήτησης ήταν η καθοριστική συμβολή της Α΄ βαθμίδας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, η ανάληψη από τους Δήμους του σημαντικού έργου  της τουριστικής προβολής του κάθε τόπου καθώς και ότι η παρουσία της Επιτροπής θα συνδράμει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο,  στην προώθηση και ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της χώρας.

Με βάση τις παραπάνω διαπιστώσεις καταρτίστηκαν οι κεντρικοί άξονες του σχεδίου δράσης της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης για την δημοτική περίοδο 2015 – 2019, το οποίο στην συνέχεια θα έρθει προς ψήφιση στην ολομέλεια της Κ.Ε.Δ.Ε.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Αποκριάτικο Γλέντι στην Ερμιόνη


Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Έναρξη Εφαρμογής του Κανονισμού Καθαριότητας στο Δήμο Ερμιονίδας


Η Δημοτική Αρχή με την εφαρμογή του νέου τρόπου διαχείρισης των απορριμμάτων, που είναι περιβαλλοντικά ορθός και σύμφωνος με τις οδηγίες της Ε.Ε. και της Ελληνικής Νομοθεσίας, στο μικρό χρονικό διάστημα εφαρμογής του, πέτυχε ούτως ώστε ο Δήμος να είναι καθαρός.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους δημότες μας, που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Δήμου για ανακύκλωση στην πηγή και βοηθούν στη διατήρηση της καθαριότητας της επαρχίας μας ακολουθώντας τις οδηγίες του εντύπου, που τους διενεμήθη. Η βοήθεια τους είναι σημαντική.
Ο Κανονισμός Καθαριότητας που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο (αρ. απόφασης 273/2014, διαύγεια ΑΔΑ: Β5ΙΗΩΡΡ-2ΩΣ) θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι προβλέπει και κυρώσεις για τους πολίτες οι οποίοι δεν σέβονται την καθαριότητα και ρυπαίνουν τους δρόμους, τις πλατείες και γενικότερα τα χωριά, τις πόλεις και τους αγρούς, που με τόσο κόπο και προσπάθεια η Δημοτική Αρχή πέτυχε να καταστήσει καθαρούς.
Να τονίσουμε ότι ο Κανονισμός Καθαριότητας έχει πρωτίστως χαρακτήρα παιδευτικό και τα επιβαλλόμενα πρόστιμα έχουν χαρακτήρα αποτρεπτικό και όχι εισπρακτικό.
Η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Ερμιονίδας αποφάσισε από σήμερα 17-2-2015 να ενεργοποιήσει την εφαρμογή του ψηφισθέντος από το Δημοτικό Συμβούλιο Κανονισμού Καθαριότητας.
Επίσης ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημ. Σφυρής με την με αρ. πρωτ. 1703/17-2-2015 απόφασή του όρισε Επόπτες Καθαριότητας και τους εξουσιοδότησε να εποπτεύουν την εφαρμογή των διατάξεων του Κανονισμού Καθαριότητας,  να βεβαιώνουν τυχόν παραβάσεις και να επιβάλουν τις ανάλογες κυρώσεις. (Επισυνάπτονται οι δύο αυτές αποφάσεις.)
Ευελπιστούμε ότι όλοι οι δημότες και οι επισκέπτες του Δήμου Ερμιονίδας θα συμπεριφερθούν με ωριμότητα, ευαισθησία και οικολογική συνείδηση, ούτως ώστε να μην χρειαστεί ο Δήμος να επιβάλει σε κανέναν απ’ αυτούς τις προβλεπόμενες από τον Κανονισμό Καθαριότητας κυρώσεις. 



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ



Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2015: "ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΑ ΜΑΣΚΑΡΕΜΑΤΑ"



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Ευχαριστήρια επιστολή προς την οικογένεια Βαρδή και Μαριάννας Βαρδινογιάννη

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου κ. Κοντοβράκης Γιάννης και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αγγελική Λούμη, ευχαριστούν θερμά την οικογένεια Βαρδή και Μαριάννας Βαρδινογιάννη για την ευγενική προσφορά τους, που αφορά στην προμήθεια 800 λίτρων πετρελαίου θέρμανσης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κρανιδίου.
Ειδικότερα τη φετινή χρονιά οι δωρεές πετρελαίου στα σχολεία είναι πολύ σημαντικές αφού δεν υπάρχει την τρέχουσα σχολική χρονιά, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, εδική κρατική επιχορήγηση για την προμήθεια πετρελαίου στις σχολικές μονάδες.

Οι χορηγίες συμπολιτών μας είναι καλοδεχούμενες και αξιέπαινες διότι καλύπτουν ελλείψεις που πάντα υπάρχουν.

Η ενημερωτική συνάντηση για την δημιουργία Κτηνοτροφικού Πάρκου στον Δήμο Ερμιονίδας


Με πρωτοβουλία του Δήμου Ερμιονίδας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13-2-2015 στο Δημοτικό Σχολείο Λουκαϊτίου η συνάντηση – ενημέρωση των κτηνοτρόφων της Ερμιονίδας, που αφορούσε τη δημιουργία κτηνοτροφικού πάρκου στην Ερμιονίδα με ομιλητή τον καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Αθήνας κ. Γεώργιο Ζέρβα.
 Ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε στην έννοια του κτηνοτροφικού πάρκου, το οποίο είναι ένας χώρος ομαδικού σταβλισμού όπου ο κάθε κτηνοτρόφος θα έχει τον δικό του στάβλο.   Οριοθέτησε το κτηνοτροφικό πάρκο ως μία έκταση εύκολα προσβάσιμη από τους κτηνοτρόφους με άμεση επαφή με τους βοσκοτόπους για τη βόσκηση των ζώων στην οποία θα οργανωθούν αιγοπροβατοστάσια με όλους τους απαιτούμενους βοηθητικούς χώρους.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον τρόπο οργάνωσης του κτηνοτροφικού πάρκου και έδωσε έμφαση στα προκύπτοντα οφέλη από τη λειτουργία του. Εστίασε συγκεκριμένα στον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας, στην ποιότητα των παραγομένων προϊόντων, στην οικονομία, που θα προκύψει από την ομαδική προμήθεια ζωοτροφών, τις καλύτερες τιμές από την ομαδική πώληση των προϊόντων, στο μικρότερο κόστος της υγειονομικής περίθαλψης, το χαμηλότερο λειτουργικό κόστος και τέλος στην καλύτερη διαχείριση των βοσκήσιμων εκτάσεων.
Μίλησε επίσης για την επιστημονική βοήθεια και καθοδήγηση που θα παρέχεται στους κτηνοτρόφους της μονάδας από γεωπόνους και κτηνιάτρους σχετικά με θέματα διατροφής, διαχείρισης της υγιεινής και περίθαλψης των ζώων.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον τρόπο χρηματοδότησης της μονάδας, η οποία επιδοτείται κατά 70% από προγράμματα ΕΣΠΑ.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν 35 περίπου κτηνοτρόφοι μεταξύ των οποίων αρκετοί νέοι, οι οποίοι έδειξαν ενδιαφέρον για το θέμα και έθεσαν τους προβληματισμούς τους με ερωτήσεις που υπέβαλαν.
Επίσης παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Ερμιονίδας κ. Αντωνόπουλος Γιάννης και Δημαράκης Γιάννης, ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Σαράντος Χρήστος και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γεωργόπουλος Γιάννης.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Δημαράκης, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη ύπαρξης συλλογικότητας και συνεργασίας ως βασικής προϋπόθεσης για τη δημιουργία και επιτυχή λειτουργία του κτηνοτροφικού πάρκου καθώς και για το γεγονός ότι ο Δήμος θα σταθεί αρωγός στη δημιουργία μιας τέτοιας μονάδας. 


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον κ. Λεωνίδα Βογιαζίδη


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Διδύμων κ. Κωνσταντίνος Σπανός  και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αγγελική Λούμη, ευχαριστούν θερμά τον κ. Λεωνίδα Βογιαζίδη για την γενναιόδωρη προσφορά του, που αφορά στην εξασφάλιση πετρελαίου για το σχολικό έτος 2014 – 2015 στο Δημοτικό Σχολείο Διδύμων καθώς επίσης και στην προμήθεια των παρακάτω: διαδραστικό πίνακα, φορητό υπολογιστή, φωτοτυπικό χαρτί Α4, τόνερ, μελάνια canon, σύρματα συρραπτικού, μαρκαδόρους πίνακα, πιστόλι θερμοκόλλησης, ράβδοι σιλικόνης, φάκελοι αλληλογραφίας, καρφάκια πίνακα.

Τέτοιου είδους χορηγίες είναι αξιέπαινες και πρέπει να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση διότι εξασφαλίζουν την αξιοπρεπή και απρόσκοπτη λειτουργία της μαθητικής κοινότητας.

Ανακοίνωση του Δήμου Ερμιονίδας για την Έκδοση Βιβλιαρίων Πρόνοιας στους οικονομικά αδύναμους πολίτες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Ο Δήμος Ερμιονίδας μεριμνά για την εφαρμογή προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας που στοχεύουν στη στήριξη των οικονομικά αδύνατων πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με τις δικαιοδοσίες, που δίδονται στο Δήμο με τις ισχύουσες διατάξεις, έχει προβεί στην έκδοση βιβλιαρίων πρόνοιας.

Παροχές
Αν είστε άνεργος και έχει λήξει το βιβλιάριο υγείας του ασφαλιστικού σας φορέα ή απλά δεν είστε ασφαλισμένος, μπορείτε να ζητήσετε τη χορήγηση Βιβλιαρίου Υγείας.

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά
1) Αίτηση ( χορηγείται από την Υπηρεσία )
2) Υπεύθυνη Δήλωση Ν. 1599/1986
3) Εκκαθαριστικό Εφορίας 
    4) Αντίγραφο Ε1 (φορολογική δήλωση),
           Αντίγραφο Ε9 ( εάν υπάρχουν ακίνητα ),
           Αντίγραφο Ε2 ( εάν προκύπτουν μισθώματα ).
5) Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριου
6) Πιστοποιητικό μονίμου κατοικίας
7) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
8) Δύο φωτογραφίες 

Διαδικασία  
1) Υποβολή δικαιολογητικών στα Κ.Ε.Π. του Δήμου Ερμιονίδας
2) Η κοινωνική επιτροπή αρωγής εξετάζει τις αιτήσεις των  δημοτών 
3) Έκδοση Βιβλιαρίου Υγείας

 

                                        Η Αντιδήμαρχος

                                      Φωστίνη Καλλιόπη

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Επιτυχία του Δήμου Ερμιονίδας η παράταση της προθεσμίας για την εκτέλεση του έργου καταφυγίου τουριστικών σκαφών στο λιμένα Πορτοχελίου Ερμιονίδας


Μια νέα μεγάλη επιτυχία έχουμε από την Δημοτική Αρχή όπως διαβάζουμε στο Δελτίο Τύπου στην ιστοσελίδα του Δήμου Ερμιονίδας:
"Η νέα Δημοτική Αρχή μετά από αγώνα, άμεσες και συντονισμένες ενέργειες  εξασφάλισε την παράταση της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου καταφυγίου τουριστικών σκαφών στο λιμάνι του Πορτοχελίου μέχρι τις 31-12-2016.
Να σημειωθεί ότι το εν λόγω έργο κινδύνευε άμεσα να χαθεί, διότι είχε πάρει ήδη δύο παρατάσεις, με δεδομένο ότι εγκρίθηκε  στις 15-02-2008 και έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί το 2012. Με την υπ’ αριθμ. 3145/01-03-2012 απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού παρατάθηκε η προθεσμία εκτέλεσης του έργου μέχρι την 5η Νοεμβρίου 2013, η οποία παρατάθηκε εκ νέου με την υπ’ αριθμ. 17424/29-07-2013 απόφαση του Υπουργού Τουρισμού και Ανάπτυξης μέχρι την 5η Μαΐου 2015.
Προκειμένου να μην χαθεί το έργο, η νέα Δημοτική Αρχή προχώρησε άμεσα τις διαδικασίες κατακύρωσης του Δημόσιου Πλειοδοτικού Διαγωνισμού, που ολοκληρώθηκαν με την απόφαση 228/30-09-2014 του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας σύμφωνα με την οποία ορίσθηκε φορέας κατασκευής, χρήσης, εκμετάλλευσης και διαχείρισης του έργου αυτού, η εταιρεία με την επωνυμία «ΜΑΡΙΝΑ ΕΡΜΙΟΝΗ Α.Ε.»
Στην συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας στην συνεδρίαση της 9ης Δεκεμβρίου 2014, αποφάσισε ομόφωνα να αιτηθεί ο Δήμος Ερμιονίδας προς το Υπουργείο Τουρισμού, την παράταση της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου καταφυγίου τουριστικών σκαφών στο λιμάνι του Πορτοχελίου μέχρι τις 31-12-2016.
Στις 11 Δεκεμβρίου 2014 έγινε η υποβολή του αιτήματος από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή προς το Υπουργείο Τουρισμού, το οποίο εγκρίθηκε στις 21 Ιανουαρίου 2015  από την υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.
Η τελευταία παράταση που δόθηκε είναι πολύ σημαντική, εφόσον η εταιρεία «ΜΑΡΙΝΑ ΕΡΜΙΟΝΗ Α.Ε» ως φορέας υλοποίησης, που έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την εκτέλεση του έργου, κερδίζει πλέον ένα εύλογο χρονικό διάστημα για την κατασκευή και ολοκλήρωσή του.
Κατά αυτόν τον τρόπο ένα αναπτυξιακό έργο που θα δώσει πνοή στην τουριστική ανάπτυξη της Ερμιονίδας έχει περάσει στην τελική φάση υλοποίησής του."

Ακολουθούν τα σχετικά έγγραφα:


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ





Ανακοίνωση για το Πρόγραμμα Χορήγησης Επιδόματος Έκτακτης Οικονομικής Ενίσχυσης του Δήμου Ερμιονίδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Ο Δήμος Ερμιονίδας υλοποιεί για πρώτη χρονιά το πρόγραμμα χορήγησης επιδόματος έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για τους δημότες του.
Δικαιούχοι του επιδόματος είναι άτομα ή οικογένειες που αντιμετωπίζουν μία έκτακτη ανάγκη η οποία έχει απορρυθμίσει σε μεγάλο βαθμό τη ζωή τους και έχει προκαλέσει σοβαρή οικονομική αδυναμία.

Όσοι δημότες αντιμετωπίζουν παρόμοιες ανάγκες θα πρέπει να απευθυνθούν στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου μας.
(υπεύθυνη: κ. Οικονομοπούλου Χρυσούλα τηλ. επικοινωνίας: 2754360027)


Απαιτούμενα Δικαιολογητικά
1)      Αίτηση (δίδεται από την υπηρεσία μας)
2)
      Υπεύθυνη δήλωση Ν1599/86
3)
      Αστυνομική ταυτότητα ( φωτοτυπία)
4)
      Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
5)
      Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας
6)
      Εκκαθαριστικό 2014
7)
      Ε1, Ε9
8)
      Κάρτα Ανεργίας
9)
      Έγγραφα τα οποία δικαιολογούν την έκτακτη ανάγκη π.χ. (θάνατος, ασθένεια, πυρκαγιά, διακοπή ρεύματος κ.α.)
10)   ΑΜΚΑ

Διαδικασία
1)                Υποβολή δικαιολογητικών
2)                Διενέργεια κοινωνικής έρευνας για την οικογενειακή
και κοινωνικοοικονομική κατάσταση του ενδιαφερόμενου
3)                Έκδοση απόφασης


                                                                   Η Αντιδήμαρχος

                                                                Φωστίνη Καλλιόπη 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

Ο Δήμος Ερμιονίδας αξιοποιεί πιλοτικό πρόγραμμα ανάπτυξης και λειτουργίας κτηνοτροφικού πάρκου.
Για τις διαδικασίες εκκίνησης του κτηνοτροφικού πάρκου θα μιλήσει ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας, κ. Γεώργιος Ζέρβας στο Δημοτικό Σχολείο Λουκαϊτίου, την Παρασκευή 13 -2-2015 και ώρα 8:00 μ.μ.
Το κτηνοτροφικό πάρκο, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί και από την Ε.Ε., αποτελεί μια καινοτόμο ιδέα με πολλά πλεονεκτήματα, που μπορεί να αλλάξει τη φυσιογνωμία της «αιγοπροβατοτροφίας» στην περιοχή μας.
Το πιλοτικό σχέδιο του κτηνοτροφικού πάρκου προϋποθέτει έναν ομαδικό χώρο σταβλισμού αιγοπροβάτων από μικρή ομάδα κτηνοτρόφων, οι οποίοι θα έχουν αυτονομία (ατομικό στάβλο) αλλά θα χρησιμοποιούν κοινόχρηστους βοηθητικούς χώρους.
Μια τέτοια συνεργασία θα μπορούσε να έχει πολλά οφέλη για τους κτηνοτρόφους όπως χαμηλότερο κόστος παραγωγής, μικρότερες τιμές αγοράς ζωοτροφών, συνεργασίες για πώληση προϊόντων, καλύτερη ποιότητα προϊόντων, που θα μπορούσε να προκύψει και λόγω της δωρεάν παρεχομένης επιστημονικής βοήθειας από κτηνιάτρους και γεωπόνους.
Επίσης ένα κτηνοτροφικό πάρκο θα μπορεί να επεκτείνει τη δραστηριότητά του με την ίδρυση και λειτουργία ενός τυροκομείου, την ιδιοπαραγωγή ζωοτροφών, κ.λπ.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι κτηνοτρόφοι του Δήμου μας να προσέλθουν στον προαναφερόμενο χώρο για να ενημερωθούν για όλες τις λεπτομέρειες και διαδικασίες του προγράμματος.
Πληροφορίες: Γιάννης Δημαράκης, Αντιδήμαρχος, τηλ. 2754360001

Εκδρομή από την εθελοντική ομάδα «Αλληλεγγύη» του Δήμου Ερμιονίδας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η εθελοντική ομάδα «Αλληλεγγύη» του Δήμου Ερμιονίδας
διοργανώνει μετάβαση στην Ιερά Μονή Καλαμίου την 13η Μαρτίου ημέρα Παρασκευή (Γ΄ Χαιρετισμοί)  ώρα αναχώρησης 15.30 από την Πλατεία Κρανιδίου
                            Ευχαριστούμε που μας στηρίζετε                                                                                                  
 Τιμή εισιτηρίου 10 €
Τηλ. Επικοινωνίας  6947409019

Πρόσκληση για καφέ από την εθελοντική ομάδα «Αλληλεγγύη» του Δήμου Ερμιονίδας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η εθελοντική ομάδα «Αλληλεγγύη» του Δήμου Ερμιονίδας
διοργανώνει καφέ
την 1η Μαρτίου ημέρα Κυριακή και ώρα 18:00
στην Ταβέρνα «το Σπιτικό» στο Κρανίδι
Ευχαριστούμε που μας στηρίζετε
                                                                                                        Τιμή εισόδου 6 €

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Ευχαριστήρια επιστολή προς την οικογένεια Γεωργίου και Λίτας Λιβανού

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κοιλάδας κ. Παναγιώτης Φλωρής  και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αγγελική Λούμη, ευχαριστούν θερμά την οικογένεια Γεωργίου και Λίτας Λιβανού για την γενναιόδωρη προσφορά τους στην Σχολική Κοινότητα Κοιλάδας.
Συγκεκριμένα, αφορά στην εξασφάλιση πετρελαίου για το σχολικό έτος 2014 – 2015 και στην τοποθέτηση ξύλινου πατώματος στην αίθουσα του Νηπιαγωγείου.

Τέτοιου είδους χορηγίες είναι αξιέπαινες και πρέπει να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση διότι εξασφαλίζουν την αξιοπρεπή και απρόσκοπτη λειτουργία της μαθητικής κοινότητας.