Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Διανομή δωρεάν ροδάκινων σε απόρους από τον Δήμο Ερμιονίδας

Διανομή 1.600 κιλών ροδάκινων έγινε την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015 από τον Δήμο Ερμιονίδας σε δικαιούχους της  Κάρτας Αλληλεγγύης και σε απόρους μέσω των ενοριών του Δήμου, το φιλόπτωχο ταμείο «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων» και την Εθελοντική Ομάδα «Αλληλεγγύη» του Δήμου Ερμιονίδας.

Η διανομή έγινε στις αποθήκες του Δήμου Ερμιονίδας στην Αυλώνα, ξεκίνησε στις 10:00 και ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 15:00.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής εισηγητής στην ημερίδα με θέμα «Το Σύμφωνο των Δημάρχων και τα οφέλη του για τους πολίτες της Π.Ε. Αργολίδας»

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής ήταν εισηγητής στην ημερίδα με θέμα «Το Σύμφωνο των Δημάρχων και τα οφέλη του για τους πολίτες της Π.Ε. Αργολίδας» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Π.Ε. Αργολίδας στο Ναύπλιο.
Το “Σύμφωνο των Δημάρχων” είναι η κυριότερη ευρωπαϊκή κίνηση στην οποία συμμετέχουν τοπικές και περιφερειακές αρχές, οι οποίες δεσμεύονται εθελοντικά να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση και τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις περιοχές τους. Με τη δέσμευσή τους, οι υπογράφοντες το Σύμφωνο σκοπεύουν να επιτύχουν και να υπερβούν το στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση των εκπομπών CO2 κατά 20% έως το 2020.
Κατά την διάρκεια της ημερίδας πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις για τα περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη της εξοικονόμησης ενέργειας με βάση την Πανευρωπαϊκή Κίνηση “Σύμφωνο των Δημάρχων” .
Παρουσιάστηκαν το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (ΣΔΑΕ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου με επίκεντρο την Π.Ε. Αργολίδας, τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ωρίμανση – υλοποίηση έργων ενεργειακής απόδοσης και οι πρακτικοί τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας από τους πολίτες.

Ο κ. Σφυρής στην ομιλία του αρχικά  ανέφερε ότι ο Δήμος Ερμιονίδας θα προσχωρήσει άμεσα στο “Σύμφωνο των Δημάρχων” και στην συνέχεια έκανε εισήγηση σχετικά με τους στόχους του Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας που θα εκπονήσει ο Δήμος μας, εστιάζοντας στα μείζονα για την περιοχή μας έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν μέσω της Δράσης αυτής.
Τέλος επισήμανε τις δυσκολίες χρηματοδότησης καθώς και την ανάγκη θεσμοθέτησης των χρήσεων γης (χωροταξικό) ως προαπαιτούμενο της εφαρμογής του “Σύμφωνου των Δημάρχων”

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Γιορτή κρασιού στο Ηλιόκαστρο


Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Οι ευχές του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή για την νέα σχολική χρονιά

Αγαπητά μου παιδιά, μαθήτριες και μαθητές,
αξιότιμοι εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες.
Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει για τους μαθητές του Δήμου μας. Μια χρονιά που φέρνει μαζί της νέες προκλήσεις, νέες αγωνίες, αλλά και νέες ελπίδες για όλους.
Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Δήμου μας, η φροντίδα μας θα είναι συνεχής για τη δημιουργία ενός σχολικού περιβάλλοντος που θα συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων και επιδιώξεών σας.
   Η έναρξη κάθε νέας σχολικής χρονιάς αποτελεί πάντα μια νέα αφετηρία πλούσια σε στόχους, προσδοκίες, προσπάθειες και απαιτήσεις στο δύσκολο αλλά δημιουργικό δρόμο των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης. Σε αυτήν την πορεία, εύχομαι σε όλους μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή, πίστη και όραμα για την ευόδωση των στόχων τους. Ειδικά εμείς οι γονείς οφείλουμε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα παιδιά μας, με υπομονή και κουράγιο, κατανοώντας απόλυτα τις ανησυχίες και τις αγωνίες τους.
Παράλληλα, απευθύνω και τις θερμότερες ευχές μου σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ώστε και αυτή η χρονιά να είναι δημιουργική. Πολλές φορές οι διδάσκοντες καλούνται να υλοποιήσουν το έργο τους μέσα σε ελλείψεις και αντιξοότητες, όμως καταφέρνουν να προικίσουν τα παιδιά μας με το αγαθό της γνώσης. Και αυτό αποδεικνύεται κάθε χρόνο από τις επιτυχίες των παιδιών μας στις εισαγωγικές εξετάσεις.
  Στο νέο ξεκίνημα των μαθητών, οι ευχές όλων μας συνοδεύουν την προσπάθειά τους.
Είμαστε προετοιμασμένοι μαζί με τις υπηρεσίες του Δήμου, να αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Όμως καμία λύση δεν είναι αποτελεσματική χωρίς τη συστράτευση και τη συνεργασία όλων μας.
   Ως Δήμαρχος θα είμαι στη διάθεσή σας για τη συνεργασία αυτή. Να σταθούμε αλληλέγγυοι, γιατί κανείς μας δεν περισσεύει σε αυτή την προσπάθεια για τα παιδιά μας.
Καλή εποικοδομητική και δημιουργική σχολική χρονιά και καλή πρόοδο με υγεία.
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας
Δημήτρης Σφυρής

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης από τον Δήμο Ερμιονίδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Δήμος Ερμιονίδας παρέχει δωρεάν υπηρεσία ψυχολογικής υποστήριξης για τους δημότες.
Ραντεβού κατόπιν συνεννόησης στο τηλ. 2754021235
Διεύθυνση: Μελίνας Μερκούρη 11, έναντι Δημαρχείου (πρώην ΟΑΕΔ)

Ώρες εξυπηρέτησης κοινού: 9.30πμ - 14.00μμ

Πρόσκληση σε καφέ από την Εθελοντική Ομάδα "Αλληλεγγύη" του Δήμου Ερμιονίδας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η εθελοντική ομάδα «Αλληλεγγύη» του Δήμου Ερμιονίδας διοργανώνει
καφέ την  Κυριακή
13 Σεπτεμβρίου και
ώρα 18.00, στην  Καφετέρια «REBEL» στο Πορτοχέλι 


Ευχαριστούμε που μας στηρίζετε

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Σφυρής απαντά στην Πρόεδρο του Α.Ο.Κρανιδίου κ. Δημαράκη Νεκταρία για τις Ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στο Κρανίδι

ΘΕΜΑ: Ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στο Κρανίδι

Κυρία Πρόεδρε,
Γνωρίζοντας την ανάγκη ανέγερσης Κλειστού Γυμναστηρίου στο Κρανίδι, πριν εκλεγώ Δήμαρχος Ερμιονίδας το Μάιο του 2014,  απευθύνθηκα στο βουλευτή Αργολίδας και τότε Υπουργό Αθλητισμού, κ. Ανδριανό Γιάννη, αιτούμενος τη συνδρομή του.
Με δεδομένο ότι το ποσό των 200.000€ της δωρεάς  του αείμνηστου Κρανιδιώτη Κώστα Δημότση ή Έλληνα σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για την ανέγερση ενός Κλειστού Γυμναστηρίου (απαιτείται πολλαπλάσιο ποσό), πρότεινα στον κ. Ανδριανό να προχωρήσει η κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου στο κτήμα 45 στρεμμάτων κοντά στους παλιούς ανεμόμυλους στο Κρανίδι, δωρεάς του αείμνηστου ευεργέτη Ηλία Φωστίνη.
Σας θυμίζω ότι είχαν γίνει προσπάθειες για την ανέγερση Κλειστού Γυμναστηρίου στο συγκεκριμένο χώρο και στην προηγούμενη θητεία μου ως Δήμαρχος Κρανιδίου, οπότε και είχα παραδώσει στην διοίκηση του Α.Ο.Κρανιδίου την μελέτη που είχε εκπονήσει δωρεάν το Τεχνικό Γραφείο μου. 
Ο κ. Ανδριανός ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μου και ενέταξε το έργο της κατασκευής του  Κλειστού Γυμναστηρίου Κρανιδίου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με κωδικό έγκρισης 2014ΣΕ01600010 10 02 συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000€ (βλ. συνημμένο έγγραφο).
Με την ανάληψη των καθηκόντων μου την 1η Σεπτεμβρίου 2014, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ερμιονίδας ήρθαν σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού προκειμένου να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό η μελέτη κατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου.
Ο Δήμος Ερμιονίδας προχώρησε άμεσα στην αποτύπωση του χώρου και στην εκπόνηση – επικαιροποίηση των μελετών συνεργαζόμενος με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Γ.Γ. Αθλητισμού προκειμένου να είναι ώριμες οι μελέτες τον Δεκέμβριο του 2014 και να συμπεριληφθεί το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2014 όπως και έγινε.
Με την προκήρυξη των εκλογών του Ιανουαρίου του 2015, όπως γνωρίζετε όλα τα προγράμματα και οι δημόσιες επενδύσεις έχουν παγώσει.
Ο Δήμος Ερμιονίδας προσπαθεί να προωθήσει όχι μόνο την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου Κλειστού Γυμναστηρίου για το οποίο εσείς ενδιαφέρεστε, αλλά  και την δημιουργία αθλητικών και πολιτιστικών χώρων (βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδο τένις, θέατρο κ.λ.π.)


Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας


Σφυρής Δημήτριος


Συνημμένο: Αναλυτικός Πίνακας (Β) (ΑΔΑ:ΩΛΕΠΦ-Ν1Υ)


Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Απολογισμός πεπραγμένων του 1ου έτους θητείας από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Σφυρή Δημήτριο

Με την συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής την 1η Σεπτεμβρίου 2015 ενημερώνω τους Δημότες για τα πεπραγμένα του πρώτου έτους της θητείας μας.
Την 1η Σεπτεμβρίου 2014 η νέα Δημοτική Αρχή παρέλαβε τον Δήμο Ερμιονίδας σε μια χαοτική κατάσταση με τα απορρίμματα να παραμένουν στους δρόμους επί μήνες, γύρω από τους κάδους απορριμμάτων υπήρχαν μικρές και μεγάλες χωματερές ενώ τα απορριμματοφόρα του Δήμου ήταν γεμάτα χωρίς τελικό αποδέκτη. Ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία ήταν τεράστιος και η ζημιά που είχε υποστεί η τοπική οικονομία ανυπολόγιστη. Τα περισσότερα μηχανήματα του Δήμου Ερμιονίδας (καλαθοφόρο, γκρέϊντερ, τσάπα, φορτηγό, αγροτικά κ.λ.π.) ήταν χαλασμένα και παροπλισμένα.
Με δεδομένη επίσης την δύσκολη κατάσταση που περνάει η πατρίδα μας και τις αλλεπάλληλες  εκλογικές αναμετρήσεις (δύο εθνικές εκλογές και ένα δημοψήφισμα μέσα σε 8 μήνες) οι οποίες έφεραν αρκετά πίσω την λειτουργία του Κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης, θεωρώ πολύ σημαντικά επιτεύγματα τα όσα έχουμε πετύχει μέσα σε ένα χρόνο και ακολουθούν παρακάτω:

  •   Επίλυση του φλέγοντος προβλήματος της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων της Ερμιονίδας με την εφαρμογή της προ-διαλογής στην πηγή μέσω του συστήματος των τεσσάρων ρευμάτων (μπλε, πράσινος, καφέ κάδος και κάδος ογκωδών).
  • ·                    Ψήφιση του νέου Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας.
  • ·                    Προμήθεια 77 καφέ κάδων 660 λίτρων και 145 καφέ κάδων 240 λίτρων για την συλλογή των Οργανικών Βιοαποδομήσιμων Αποβλήτων.
  • ·                    Προμήθεια 30 πράσινων κάδων 1.100 λίτρων για την συλλογή των Ανακυκλώσιμων Υλικών μη Συσκευασίας.
  • ·                    Επισκευή 60 πράσινων κάδων 1.100 λίτρων για την συλλογή των Ανακυκλώσιμων Υλικών μη Συσκευασίας.
  • ·                    Επιδότηση του Δήμου Ερμιονίδας για πρώτη φορά, της μεταφοράς των Ανακυκλώσιμων Υλικών Συσκευασίας (μπλε κάδος) από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης με 35 ευρώ τον τόνο, κατόπιν τροποποίηση της αρχικής σύμβασης και μεταφορά τους στο Κ.Δ.Α.Υ.  Κορινθίας αντί στο Κ.Δ.Α.Υ. Τρίπολης.
  • ·                    Παραχώρηση στον Δήμο Ερμιονίδας 220 καινούργιων μπλε κάδων 1.100 λίτρων από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης για την καλύτερη συλλογή των Ανακυκλώσιμων Υλικών Συσκευασίας.
  • ·                    Παραχώρηση στον Δήμο Ερμιονίδας 90 ειδικών κωδώνων συλλογής γυάλινων συσκευασιών από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης για την μεγαλύτερη συλλογή γυάλινων ποσοτήτων δημοτικών αποβλήτων.
  • ·                    Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Τηγανελαίων στον Δήμο Ερμιονίδας με την τοποθέτηση ειδικών κάδων συλλογής τηγανελαίου στις Σχολικές Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • ·                    Επιχορήγηση του Δήμου Ερμιονίδας από το Υπουργείο Περιβάλλοντος με 400.000 ευρώ για την διαχείριση των απορριμμάτων του Κάμπου Κρανιδίου - Κοιλάδας (τα οποία δημιούργησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή). Έχει ήδη προχωρήσει το σχέδιο δράσης της διαχείρισης των συγκεκριμένων απορριμμάτων και βρίσκεται στο τελικό στάδιο των αδειοδοτήσεων.
  • ·                    Καθαρισμός όλων των μικρών και μεγάλων χωματερών που είχαν δημιουργηθεί γύρω από τους κάδους απορριμμάτων λόγω του ότι δεν γινόταν αποκομιδή επί μήνες από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
  • ·                    Καθαρισμός όλων των κοινόχρηστων χώρων όπως δρόμοι, πλατείες, οικόπεδα, παραλίες κ.λ.π. από τα απορρίμματα που είχαν διασκορπιστεί λόγω της μη αποκομιδής τους από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
  • ·                    Καθαρισμοί, αποκλαδώσεις και χρωματισμοί σε όλα τα Κοιμητήρια του Δήμου Ερμιονίδας.

·                    Επισκευή αγροτικών δρόμων και βελτίωση βατότητας βοσκοτόπων αφού πρώτα επισκευάσθηκε το γκρέϊντερ του Δήμου Ερμιονίδας και προσελήφθη χειριστής.
·                    Επισκευή δρόμων με επούλωση λάκκων, τσιμεντοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις ύψους 150.000€.

·                    Αντικατάσταση 1.500 καμένων λαμπτήρων δημοτικού φωτισμού, 60 φωτοκύτταρων και 50 φωτιστικών σωμάτων, αφού πρώτα επισκευάστηκε το καλαθοφόρο του Δήμου Ερμιονίδας και προσελήφθηκαν χειριστής καλαθοφόρου και ηλεκτρολόγος.

·                    Ανασυγκρότηση, αναδιάρθρωση και αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου Ερμιονίδας.
·                    Συντόμευση του χρόνου εξόφλησης των προμηθευτών του Δήμου Ερμιονίδας.
·                    Τοποθέτηση ηλεκτρονικής κάρτας ελέγχου του ωραρίου των υπαλλήλων του Δήμου Ερμιονίδας.
·                    Ενοποίηση των μηχανικών του Δήμου Ερμιονίδας και της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. σε μια υπηρεσία με σκοπό την αναβάθμισή της.
·                    Αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ για την ηλεκτρονική έκδοση και ανανέωση των καρτών ανεργίας.
·                    Ενημέρωση 4.000 μετρητών της ΔΕΗ (ΤΑΠ) για την αύξηση των εσόδων του Δήμου περίπου 100.000€ ετησίως.

·                    Πλήρης και άμεση κάλυψη των κτιριακών και λειτουργικών αναγκών όλων των Σχολικών Μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ερμιονίδας και των Παιδικών Σταθμών Κρανιδίου και Ερμιόνης.

·                    Επισκευή των Παιδικών Χαρών του Δήμου Ερμιονίδας ( περιφράξεις, χρωματισμοί, αντικαταστάσεις οργάνων κ.λ.π.).

·                    Επισκευές ηλεκτρικών και υδραυλικών βλαβών Κέντρου Υγείας Κρανιδίου, αποκλαδώσεις και καθαριότητα εξωτερικών χώρων και προμήθεια αναλώσιμων υλικών για το Κέντρο Υγείας.

·                    Συμμετοχή για πρώτη φορά του Δήμου Ερμιονίδας σε δράσεις του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας με την πραγματοποίηση δωρεάν σπιρομετρήσεων για τους Δημότες.

·                    Ενεργοποίηση και παροχή του Εκτάκτου Επιδόματος Πρόνοιας στους οικονομικά ασθενέστερους Δημότες, για πρώτη φορά στον Δήμο Ερμιονίδας.

·                    Ενίσχυση του έργου της Εθελοντικής Ομάδας Αλληλεγγύης  του Δήμου Ερμιονίδας με σκοπό την παροχή βοήθειας σε τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα σε συμπολίτες μας που έχουν άμεση ανάγκη.

·                    Τοποθέτηση και λειτουργία μετεωρολογικού σταθμού στα Δίδυμα, σύνδεση αυτού με το Εθνικό Αστεροσκοπείο και καταχώρησή του στο δίκτυο meteo.gr.

·                    Τοποθέτηση δύο μετρητών ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, οι οποίοι μετρούν την ακτινοβολία των κεραιών  (κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, ραδιοφωνίας, τηλεόρασης κ.λ.π.) που υπάρχουν στην περιοχή μας και ελέγχουν εάν βρίσκονται εντός των απαιτούμενων προδιαγραφών και ορίων έτσι ώστε να μην επηρεάζουν την υγεία των Δημοτών.

·                    Δημιουργία νέας, σύγχρονης και αναβαθμισμένης ιστοσελίδας του Δήμου Ερμιονίδας με διεύθυνση ermionida.gr.

·                    Διευθέτηση και αναδιάρθρωση λειτουργίας της λαϊκής αγοράς Ερμιόνης από όπου απομακρύνθηκαν οι έμποροι που δούλευαν χωρίς άδεια.

·                    Δημοπρατήθηκε το έργο της αναβάθμισης του Γηπέδου του Κρανιδίου όπου αγωνίζεται η Α.Ε. Ερμιονίδας και ξεκίνησαν οι εργασίες αντικατάστασης του υποστρώματος, του φυσικού χλοοτάπητα και της τοποθέτησης προβολέων, συνολικού προϋπολογισμού 325.000€.
·                    Τοποθετήθηκε συνθετικός χλοοτάπητας στο Γήπεδο του Ηλιοκάστρου, έργο συνολικού προϋπολογισμού 120.811,40€ .
·                    Έγιναν εργασίες συντήρησης του συνθετικού χλοοτάπητα στα Γήπεδα των Διδύμων και του Πορτοχελίου.
·                    Έγιναν εργασίες συντήρησης σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Ερμιονίδας (περιφράξεις, φωτισμοί, αντικατάσταση μπασκετών κ.λ.π.).

·                    Δημοπράτηση και υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο για την κατασκευή του Τουριστικού Καταφυγίου Πορτοχελίου.

·                    Προώθηση και υπογραφή όλων των απαραίτητων εγγράφων για την τροποποίηση της αδειοδότησης της Μαρίνας Ερμιόνης

·                    Διευθέτηση ελλιμενισμού των σκαφών στα λιμάνια της Ερμιόνης, του Πορτοχελίου και της Κοιλάδας.
·                    Κατασκευή 15 νέων αριθμημένων θέσεων ελλιμενισμού σκαφών στο λιμάνι του Πορτοχελίου.
·                    Ανάπλαση της παραλίας της Ευαγγελίστριας στην Κοιλάδα.

·                    Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Αναβάθμιση του Δικτύου Ύδρευσης Κρανιδίου» ύψους 1.100.000€, ξεκίνησαν οι εργασίες και ήδη έχουν αντικατασταθεί 1.100 μέτρα σωληνώσεων ύδρευσης μέσα στην πόλη του Κρανιδίου
·                    Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Ολοκλήρωση αποχετευτικού δικτύου Κρανιδίου» ύψους 8.143.684,90€ και ο ανάδοχος είναι έτοιμος να ξεκινήσει τις εργασίες. Το έργο αφορά  στην ολοκλήρωση του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης στους οικισμούς Κρανίδι και Πόρτο Χέλι, στην ολοκλήρωση των αγωγών μεταφοράς Πόρτο Χέλι – Κρανιδίου και Κοιλάδας – Κρανιδίου, στην ολοκλήρωση των απαιτούμενων αντλιοστασίων στο Κρανίδι, στην Κοιλάδα και στο Πορτοχέλι καθώς και στην κατασκευή μονάδας προεπεξεργασίας βοθρολυμάτων στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Κρανιδίου.
·                    Αναβάθμιση της λειτουργίας του Βιολογικού Κρανιδίου, ο οποίος αυτή την στιγμή λειτουργεί άψογα ενώ τον Σεπτέμβριο του 2014 δεν λειτουργούσε.
·                    Αναβάθμιση της ποιότητας του νερού, μέσω της σύνδεσης νέων γεωτρήσεων.
·                    Επισκευές και μονώσεις σε όλες τις δεξαμενές του Δήμου Ερμιονίδας.
·                    Άμεσες επισκευές των βλαβών του δικτύου ύδρευσης.
·                    Αντικατάσταση 6 χιλιομέτρων δικτύων ύδρευσης σε όλους τους οικισμούς του Δήμου Ερμιονίδας εκ των οποίων 40 μέτρα επικίνδυνων για την δημόσια υγεία σωλήνων αμίαντου στα Δίδυμα.
·                    Ανανέωση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Ερμιόνης.
·                    Μείωση χρεών της Δ.Ε.Υ.Α.Ερμιονίδας από 1.550.000€ σε 750.000€.
·                    Έκδοση Λογαριασμών Ύδρευσης και Αποχέτευσης ετών 2012, 2013 και 2014 στην Δημοτική Ενότητα Ερμιόνης, οι οποίοι εκκρεμούσαν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
·                    Έκδοση Λογαριασμών Ύδρευσης και Αποχέτευσης ετών 2013 και 2014 στην Δημοτική Κοινότητα Κρανιδίου, οι οποίοι εκκρεμούσαν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
·                    Αντιστοίχιση τιμολογιακής πολιτικής λογαριασμών ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Κρανιδίου με αυτών της Δημοτικής Ενότητας Ερμιόνης, κάτι το οποίο έπρεπε να είχε κάνει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή από το 2011.

·                    Διοργάνωση πλήθους πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους, φορείς και αθλητικά σωματεία όπως φεστιβάλ θεάτρου, μουσικό φεστιβάλ, συναυλίες, Διονύσια Ερμιόνης, διεθνής αγώνας jet ski, αγώνες stand up κανό, τουρνουά ποδοσφαίρου, τουρνουά beach volley, τουρνουά τένις κ.λ.π.
·                    Διοργάνωση με παράλληλη αναβάθμιση των τριών εορτών ανάδειξης των τοπικών προϊόντων του Δήμου Ερμιονίδας, δηλαδή της Γιορτής της Ελιάς στο Κρανίδι, της Γιορτής του Ροδιού στην Ερμιόνη και της Γιορτής της Τουλίπας στα Δίδυμα.
·                    Διοργάνωση δύο Θερινών Σχολείων Τοπικής Ιστορίας για το Σπήλαιο Φράχγθι στην Κοιλάδα και την Αρχαία Πόλη των Αλιέων στο Πορτοχέλι.
·                    Πρωτότυπη υποθαλάσσια αρχαιολογική ξενάγηση στα ευρήματα του καταβυθισμένου Πρωτοελλαδικού οικισμού στην  παραλία του Λαμπαγιαννά, συνδυασμένη με εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μικρούς επισκέπτες αλλά και για ενήλικες.

·                    Προμήθεια από την Φιλαρμονική του Δήμου Ερμιονίδας νέων μουσικών οργάνων, ηχητικών συστημάτων και καινούργιων στολών.

·                    Συμμετοχή του Δήμου Ερμιονίδας στην Πανελλαδική Εθελοντική Δράση Καθαρισμού Lets do it GREECE όπου έγινε καθαρισμός παραλιών, σχολείων και δεντροφύτευση κοινόχρηστων χώρων της Ερμιονίδας σε συνεργασία με τα Δημοτικά Σχολεία, τα Νηπιαγωγεία, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, τους Φορείς και τις Εθελοντικές Ομάδες του Δήμου Ερμιονίδας.


·                    Επικαιροποίηση Μελετών οι οποίες είχαν λήξει, για ένταξη του Δήμου Ερμιονίδας σε Ευρωπαϊκά, Εθνικά και Περιφερειακά Προγράμματα.
·                    Υποβολή Προτάσεων για την ένταξη του Δήμου Ερμιονίδας σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα (Πράσινο Ταμείο, Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS PLUS, Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη για τον Πολιτισμό 2014-2019 κ.λ.π.)

·                    Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου εκπροσωπώντας έτσι τον Δήμο μας σε ένα αυτοδιοικητικό όργανο που αποτελεί κέντρο σημαντικών αποφάσεων για την αναπτυξιακή πορεία της Πελοποννήσου.
·                    Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής εξελέγη στην επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
·                    Εκπροσώπηση του Δήμου Ερμιονίδας από τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Σφυρή σε  διεθνή συνέδρια και ημερίδες όπως στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Φιλοξένια» στην Θεσσαλονίκη από τις 12 έως τις 15 Νοεμβρίου 2014, στο Διεθνές Συνέδριο στην Αθήνα με θέμα «Βιώσιμη Οικολογική, Οικονομική Διαχείριση Απορριμμάτων στην Αττική», το οποίο διοργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής και ο Ε.Δ.Σ.Ν.Α. από τις 12 έως τις 14 Φεβρουαρίου 2015, στο Διεθνές Συνέδριο στις Βρυξέλλες με θέμα «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και Τοπική Αυτοδιοίκηση» από τις 29 έως τις 31 Μαρτίου 2015, στο ετήσιο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Χαλκιδική από τις 7 έως τις 9 Μαΐου 2015 κ.λ.π.

Ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια και τις υπηρεσίες τους όλους τους συνεργάτες μου εκλεγμένους και μη, τους υπαλλήλους του Δήμου Ερμιονίδας και τους εθελοντές Δημότες.
Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με αδιάκοπη εργασία, προκειμένου να αναβαθμίσουμε και να αναπτύξουμε την περιοχή μας ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις των Δημοτών της Ερμιονίδας.



Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας

Σφυρής Δημήτριος 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ


Μέσα σε ατμόσφαιρα ενός λογοτεχνικού βραδινού έγινε η παρουσίαση του βιωματικού μυθιστορήματος «Καναπές στη Ζούγκλα» της ερμιονίτισσας Μυρσίνης Σαμαρά, στο Πνευματικό Κέντρο της Ερμιόνης (κτήριο Συγγρού), το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015. Ανάμεσα σ’ ένα εκλεκτό κοινό, η συγγραφέας μίλησε για την ιδέα που της έδωσε την αφορμή για να γράψει το βιβλίο, ενώ οι ομιλητές φώτισαν σημεία της πλοκής του που διευκόλυναν τον αναγνώστη. 

Στο βιβλίο γίνεται αναφορά στη δίγλωσση και πολυπολιτισμική ταυτότητα των εφήβων, παιδιών μεταναστών τρίτης γενιάς στη Γερμανία και στη διαφορετική τους κουλτούρα που τους φέρνει εμπόδια στην ανάπτυξή τους και τη σχολική ζωή τους. Η συγγραφέας, μέσα από μια αλληγορία, παρουσιάζει μια Ζούγκλα και ένα λιβάδι με μαργαρίτες που έχουν συχνά μαύρα φύλλα, συμβολίζοντας το τοπικό περιβάλλον και τους μαθητές. Η εξέλιξη της πλοκής οδηγεί την υπόθεση σε αισιόδοξο τέλος. 

Το συντονισμό της παρουσίασης έκανε η Δικηγόρος κ. Έφη Κανέλη, η οποία υπήρξε μαθήτρια της συγγραφέως σε ελληνικό σχολείο του Μονάχου. Βασική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η φιλόλογος  κ. Τίνα Αντωνοπούλου – Δημαράκη, η οποία παρουσίασε το βιβλίο. Τους  ομιλητές συνόδευσε με κιθάρα και τραγούδι ο κ. Βασίλης Δαπόντες, ενώ στην έναρξη του λογοτεχνικού αυτού βραδινού οι μαθήτριες  Ελένη Σιωρά, Αγγελική Μπαρδάκου και Μαρία Παπαμιχαήλ παρέστησαν με  δραματοποίηση ένα απόσπασμα του βιβλίου. 

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης κ. Χρήστος Δάγκλης ο οποίος και απηύθυνε θερμό χαιρετισμό, τονίζοντας πως  ανάλογες εκδηλώσεις δίνουν και το στίγμα της ποιότητας του πολιτισμού στον τόπο μας. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ερμιονίδας κ. Γιάννης Δημαράκης και ο Δημ. Σύμβουλος κ. Ανδρέας Κρητικός.


Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν το Ν.Π.Κ.Π.Α. Πολιτισμού και Παιδείας Δήμου Ερμιονίδας, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης «Απόστολος Γκάτσος» και η Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Αίτημα χορήγησης σύμφωνης γνώμης για την πρόσληψη προσωπικού, τριών (3) ΔΕ Βοηθών Βρεφοκόμων από το πρόγραμμα Κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ.

Επειδή ο Παιδικός Σταθμός Ερμιόνης δεν λειτουργεί και ο Παιδικός Σταθμός Κρανιδίου υπολειτουργεί λόγω της αναστολής των προσλήψεων των εγκεκριμένων θέσεων προσωπικού εξαιτίας της προκήρυξης των Εθνικών Εκλογών, ο Δήμος Ερμιονίδας εκμεταλλευόμενος την εγκύκλιο της 1/9/2015 του Υπουργείου Εσωτερικών με αριθμό πρωτοκόλλου ΔΙΔΑΔ/Φ.18.28/2189/οικ.28209 με θέμα «Αναστολή προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών», σύμφωνα με την οποία έχει συσταθεί ειδική Τριμελής Επιτροπή που εξετάζει αιτήματα Υπηρεσιών για προσλήψεις εγκεκριμένων θέσεων προσωπικού προκειμένου να αντιμετωπισθούν επείγουσες και σοβαρές ανάγκες, απέστειλε στην εν λόγω επιτροπή το παρακάτω αίτημα:


ΘΕΜΑ : Αίτημα χορήγησης σύμφωνης γνώμης για την πρόσληψη προσωπικού, τριών (3) ΔΕ Βοηθών Βρεφοκόμων από το πρόγραμμα Κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ.

Α. Ο Δήμος Ερμιονίδας συμμετέχει ως επιβλέπων φορέας στο πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ σύμφωνα με την αριθμ. 2/2015 Δημόσια Πρόσκληση του. Σε εκτέλεση  του ανωτέρω προγράμματος υποδείχθηκαν στον Δήμο μας οι τρεις (3) ωφελούμενοι  ΔΕ Βοηθοί Βρεφοκόμοι τις θέσεις των οποίων είχαμε αιτηθεί  προκειμένου να τοποθετηθούν  στους 2 παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας  Κρανιδίου και Ερμιόνης , όπου η παρουσία τους κρίνονταν απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία τους .   Οι δύο παιδικοί σταθμοί υπάγονται στον φορέα του Δήμου μας με την επωνυμία « Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης , Πολιτισμού και Παιδείας Δήμου Ερμιονίδας» ( ΦΕΚ 680//Τ.Β΄/28.04.2011) .

Β. Στους    Παιδικούς  Σταθμούς   Κρανιδίου  και  Ερμιόνης υπηρετεί το εξής προσωπικό:
Παιδικός Σταθμός Κρανίδιου :
Υπηρετούντες Βρεφονηπιοκόμοι :1 ΔΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΣ
Βάση Οργανισμού : 1 ΤΕ Βρεφονηπιοκόμος ,1ΔΕ Βρεφονηπιοκόμος
Η μια  (1) ΤΕ Βρεφονηπιοκόμος συνταξιοδοτήθηκε στις 31/12/2013.

Παιδικός Σταθμός Ερμιόνης :
Υπηρετούντες Βρεφονηπιοκόμοι: Δεν υπάρχει
Βάση Οργανισμού: 1 ΤΕ Βρεφονηπιοκόμος
Αιτιολόγηση :  1 ΤΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΣ μετατάχθηκε στις 6/11/2014 και από τις 03/12/2014 έως 31/07/2015 απασχολήθηκε μία (1) ΤΕ Βρεφονηπιοκόμος με σύμβαση ορισμένου χρόνου.




Στο  Νομικό   Πρόσωπο   έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες σε ότι αφορά τον  προγραμματισμό των προσλήψεων των  ετών  2014-2015, καθώς και οι  σχετικοί  πίνακες προγραμματισμού τόσο με  κάλυψη της δαπάνης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους όσο και στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Η αριθμ. 44040/14/30-06-2015 κοινοποιηθείσα στις 6/7/2015 έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης,  ενέκρινε  την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριών (3) ατόμων για την υλοποίηση της πράξης «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ», του επιχειρησιακού προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» και η οποία  θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί έως 31/08/2015 κάτι που δεν κατέστη εφικτό σύμφωνα με το  αριθμ. 69478/4535/2-9-2015  έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου  σχετικά με την πρόσληψη Προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για την Υλοποίηση Ευρωπαϊκού Προγράμματος.

Γ. Η  Υλοποίηση του προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος μας υπόκειται στην αναστολή των προσλήψεων από 28/8/2015 σύμφωνα με τις  διατάξεις του άρθρου 28 του Ν. 2190/1994 .  Ως εκ τούτου η προγραμματισμένη για την  01.09.2015 πρόσληψη των τριών ΔΕ Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων  οι οποίες θα τοποθετούνταν στους Παιδικούς Σταθμούς δεν ήταν δυνατό να ολοκληρωθεί.

Ο Παιδικός Σταθμός Ερμιόνης παραμένει κλειστός ενώ ο Παιδικός Σταθμός Κρανιδίου υπολειτουργεί.

Δ. Παρακαλούμε για την σύμφωνη γνώμη της Τριμελούς Επιτροπής για την πρόσληψη των τριών (3) ωφελουμένων ΔΕ Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων σε υλοποίηση του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα του ΟΑΕΔ .  Με την πρόσληψη των εν λόγω ωφελουμένων για τις οποίες εκκρεμεί απλώς η έκδοση της σχετικής πράξεως,  θα μπορέσουν να τοποθετηθούν άμεσα και να αναλάβουν υπηρεσία ώστε  να λυθεί το πρόβλημα υποδοχής των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς.
                                                                                                                        Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                                                                                          ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ                                                                                       

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Ανάγνωση βιβλίου από την Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κρανιδίου

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, στις 7:00 το απόγευμα τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης συναντιούνται στο Μίληση(Πόρτο Χέλι) και συζητάνε το βιβλίο του μήνα.Η ομάδα είναι ανοικτή σε όποιον ενδιαφέρεται να συμμετάσχει ακόμα κι αν δεν έχει διαβάσει το βιβλίο.Οι φωτογραφίες είναι από τη συνάντηση του μηνός Αυγούστου,στον ίδιο χώρο.
  

Ζερμινί Λασερτέ
Edmond de Goncourt, Jules de Goncourt
μετάφραση: Έφη Κορομηλά
Νεφέλη, 2010
331 σελ.
Γαλλική πεζογραφία-μυθιστόρημα