Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ του Δήμου Ερμιονίδας, από τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
Τον Ιούλιο του 2012 κατατέθηκε μετά από Αίτημα  της Αντιπολίτευσης, σε Συνεδρίαση του Δ.Σ.,  η πρόταση – λύση για την ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ του Δήμου Ερμιονίδας,του Δήμου Ερμιονίδας, η οποία δεν έγινε αποδεκτή.

Η πρόταση αυτή δίνει λύση ΟΧΙ μόνο στην διαχείριση, αλλά και στην υπάρχουσα κατάσταση  της ανεξέλεγκτης χωματερής, που αποδεδειγμένα δημιουργήθηκε  ,βάσει των εκθέσεων των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος   από τον Ιανουάριο του 2011.

Η μη λειτουργία του δεματοποιητή, επιλογή της σημερινής Δημοτικής Αρχής, δημιούργησε  την πιο επικίνδυνη εστία μόλυνσης για το περιβάλλον και τη Δημόσια Υγεία.

Η πρόταση – μελέτη   δίνει λύση στη σημερινή κατάσταση και εξασφαλίζει  την ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ Διαχείριση των απορριμμάτων,  του Δήμου Ερμιονίδας.

Παρόλο που δεν υπήρχε  υλοποιήσιμη πρόταση από το Δήμο Ερμιονίδας για τη διαχείριση,  η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από τη Δημοτική Αρχή.

Η Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας κατέθεσε την πρόταση της, στη Συνεδρίαση του Δ.Σ. τον Ιούλιο του 2012 και την ίδια πρόταση κατέθεσε στην Ανοιχτή συζήτηση και διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε την 7/12/2012, παρουσία παραγόντων της Περιφέρειας και Βουλευτών.

Η πρόταση  συνάδει με τον Περιφερειακό Σχεδιασμό, με την Εθνική και Ευρωπαϊκή  Νομοθεσία και εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση  της από το ΕΣΠΑ- ΕΠΠΕΡΑΑ.

Μάλιστα στο Δ. Σ.  του Δήμου Ερμιονίδας είχαμε προτείνει η εκπόνηση της μελέτης και ένταξη στο ΕΣΠΑ να γίνει από το ΕΜΠ, χωρίς να επιβαρυνθεί ο Δήμος.

Κριτήρια που στηρίζεται η πρόταση – λύση  είναι

-η ελαχιστοποίηση του κόστους διαχείρισης και λειτουργίας, ώστε να μην επιβαρυνθεί ο Δημότης
-  κοινωνικά οικονομικά και περιβαλλοντικά κριτήρια, με αναπροσαρμογή του Περιφερειακού Σχεδιασμού, που στηρίζεται στην  Ανακύκλωση την κομποστοποίηση στην πηγή και στην νέα χρήση του δεματοποιητή, ο οποίος αποτελούσε και αποτελεί την προσωρινή λύση

-  μέθοδοι  φιλικοί προς το περιβάλλον και τη προστασία της Δημόσιας Υγείας.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ – ΛΥΣΗ της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ  για το  Δήμο Ερμιονίδας
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου