Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

H Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ερμιονίδας άφησε τα Σχολεία χωρίς χρήματα και πλήρωσε επιλεκτικά

Μετά την Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή έρχεται η σειρά της Πρωτοβάθμιας που απασχολεί ένα χρόνο τώρα τις Σχολικές Μονάδες του Δήμου Ερμιονίδας.
Από τον Μάιο του 2013 δεν έχει γίνει καμία κατανομή στις Σχολικές Μονάδες του Δήμου μας, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία των σχολείων.
Οι Διευθυντές των Σχολείων μας δεν έχουν στη διάθεση τους κανένα ποσό  για την αντιμετώπιση των λειτουργικών αναγκών των σχολείων τους, με αποτέλεσμα να παραμένουν ανεξόφλητοι οι προμηθευτές και να είναι εκτεθειμένοι οι Διευθυντές, που είναι οι υπεύθυνοι για την εξόφληση αυτών των οφειλών.
Μπροστά στο αδιέξοδο αυτό κάποιες σχολικές μονάδες αναγκάστηκαν να ζητήσουν την βοήθεια της εκκλησίας προκειμένου να πληρωθούν προμηθευτές που ήταν απλήρωτοι  για μεγάλο χρονικό διάστημα. 
Η  παραίτηση του Ταμία που έγινε τον Οκτώβριο του 2013, επικυρώθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο με σημαντική καθυστέρηση 2 μηνών.
Ορίστηκε νέος Ταμίας, ο οποίος ποτέ δεν ανέλαβε τις υποχρεώσεις του και έκλεισε το έτος 2013, χωρίς να κατανεμηθούν τα αναλογούντα ποσά στις Σχολικές μονάδες, παρατείνοντας το πρόβλημα μέχρι και σήμερα.
Επιγραμματικά θυμίζουμε απόσπασμα από την 8440/ 24 Φεβρουαρίου 2011 (ΦΕΚ 318/25.02.2011 τεύχος Β' )Απόφαση του  ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, στην οποία αναφέρεται
……………………………………………………………………..
β) Κάθε ανάληψη από τις καταθέσεις της Σχολικής Επιτροπής ενεργείται από τον πρόεδρο αυτών ή άλλο εξουσιοδοτημένο όργανο
8. α) Με απόφαση της Σχολικής Επιτροπής προσδιορίζεται το ποσό που τίθεται στη διάθεση κάθε διευθυντή σχολείου για την αντιμετώπιση λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων. Το ποσό αυτό κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα της σχολικής επιτροπής με προσθήκη του ονόματος της αντίστοιχης σχολικής μονάδας. Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής εξουσιοδοτεί το διευθυντή που μπορεί να αναλαμβάνει χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό.
…………………………………………………………………………
Γνωρίζει ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Σχολικής Επιτροπής την Υπουργική Απόφαση και αν την γνωρίζουν γιατί δεν λειτούργησαν σύμφωνα με την Απόφαση;
Αντί αυτής της Απόφασης η Πρωτοβάθμια Σχολική επιτροπή αποφάσισε αυθαίρετα  να διαχειριστεί η ίδια τα χρήματα της επιχορήγησης και να εξοφλήσει η ίδια και επιλεκτικά όσους προμηθευτές επιθυμούσε.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι εξοφλήθηκαν ποσά για την προμήθεια των στεφανιών για τις Εθνικές Εορτές , ποσά για την συντήρηση των εγκαταστάσεων, χωρίς να κατανεμηθούν στις Σχολικές Μονάδες.
Είναι θεμιτό η Σχολική Επιτροπή να επιβαρύνεται πέρα από τα στεφάνια των Σχολείων  και τα στεφάνια του Δήμου και των φορέων που επιλέγονται και να μένουν απλήρωτοι οι προμηθευτές και επαγγελματίες που εργάστηκαν για την συντήρηση των Σχολικών Μονάδων;
Με ποια κριτήρια επιλεγήκαν αυτοί που πληρώθηκαν;

Είμαστε σε αναμονή να δούμε τι Απολογισμούς θα καταθέσουν οι Σχολικές Μονάδες για το έτος 2013 και θα έλθουν για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου