Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Η ενημερωτική συνάντηση για την δημιουργία Κτηνοτροφικού Πάρκου στον Δήμο Ερμιονίδας


Με πρωτοβουλία του Δήμου Ερμιονίδας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13-2-2015 στο Δημοτικό Σχολείο Λουκαϊτίου η συνάντηση – ενημέρωση των κτηνοτρόφων της Ερμιονίδας, που αφορούσε τη δημιουργία κτηνοτροφικού πάρκου στην Ερμιονίδα με ομιλητή τον καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Αθήνας κ. Γεώργιο Ζέρβα.
 Ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε στην έννοια του κτηνοτροφικού πάρκου, το οποίο είναι ένας χώρος ομαδικού σταβλισμού όπου ο κάθε κτηνοτρόφος θα έχει τον δικό του στάβλο.   Οριοθέτησε το κτηνοτροφικό πάρκο ως μία έκταση εύκολα προσβάσιμη από τους κτηνοτρόφους με άμεση επαφή με τους βοσκοτόπους για τη βόσκηση των ζώων στην οποία θα οργανωθούν αιγοπροβατοστάσια με όλους τους απαιτούμενους βοηθητικούς χώρους.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον τρόπο οργάνωσης του κτηνοτροφικού πάρκου και έδωσε έμφαση στα προκύπτοντα οφέλη από τη λειτουργία του. Εστίασε συγκεκριμένα στον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας, στην ποιότητα των παραγομένων προϊόντων, στην οικονομία, που θα προκύψει από την ομαδική προμήθεια ζωοτροφών, τις καλύτερες τιμές από την ομαδική πώληση των προϊόντων, στο μικρότερο κόστος της υγειονομικής περίθαλψης, το χαμηλότερο λειτουργικό κόστος και τέλος στην καλύτερη διαχείριση των βοσκήσιμων εκτάσεων.
Μίλησε επίσης για την επιστημονική βοήθεια και καθοδήγηση που θα παρέχεται στους κτηνοτρόφους της μονάδας από γεωπόνους και κτηνιάτρους σχετικά με θέματα διατροφής, διαχείρισης της υγιεινής και περίθαλψης των ζώων.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον τρόπο χρηματοδότησης της μονάδας, η οποία επιδοτείται κατά 70% από προγράμματα ΕΣΠΑ.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν 35 περίπου κτηνοτρόφοι μεταξύ των οποίων αρκετοί νέοι, οι οποίοι έδειξαν ενδιαφέρον για το θέμα και έθεσαν τους προβληματισμούς τους με ερωτήσεις που υπέβαλαν.
Επίσης παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Ερμιονίδας κ. Αντωνόπουλος Γιάννης και Δημαράκης Γιάννης, ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Σαράντος Χρήστος και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γεωργόπουλος Γιάννης.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Δημαράκης, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη ύπαρξης συλλογικότητας και συνεργασίας ως βασικής προϋπόθεσης για τη δημιουργία και επιτυχή λειτουργία του κτηνοτροφικού πάρκου καθώς και για το γεγονός ότι ο Δήμος θα σταθεί αρωγός στη δημιουργία μιας τέτοιας μονάδας. 


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου