Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης επισκέφθηκε τον Δήμο Ερμιονίδας

O Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης Πέτρος επισκέφτηκε το Δημαρχείο Ερμιονίδας στο Κρανίδι, την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015, συνοδευόμενος από τους Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Χειβιδόπουλο Αναστάσιο και Σιδέρη Βασίλειο, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Σαρρή Ιωάννη καθώς επίσης και από υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας.

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Σφυρής Δημήτρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημαράκης Άρης, οι 4 Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αντωνόπουλος Ιωάννης, Δημαράκης Ιωάννης, Ντούβαλης Δημήτριος και Φωστίνη – Πουλή Καλλιόπη, οι Πρόεδροι των Νομικών Προσώπων και Επιχειρήσεων κ.κ. Πάλλης Ιωάννης για θέματα ύδρευσης – αποχέτευσης και αφαλάτωσης, Ρούσσης Ιωάννης για θέματα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας και Μήτσου Κυριακή για θέματα του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Ερμιονίδας.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη συμβολή του στην επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων του Δήμου και την βοήθειά του σε αναπτυξιακά ζητήματα και στον τουρισμό, έθεσε θέματα που αφορούν αναπτυξιακά έργα του Δήμου Ερμιονίδας, ώστε αυτά να ενταχθούν στα Περιφερειακά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Συγκεκριμένα έργα οδοποιίας και ασφάλειας του οδικού δικτύου. Αυτά είναι:
1.     Η τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων (μπάρες) στο δρόμο Τραχειάς – Κρανιδίου.
2.     Η τμηματική επίστρωση ασφαλτοτάπητα και η επισκευή γεφυρών στον ίδιο δρόμο.
3.     Η τοποθέτηση προστατευτικού διχτιού στον περιφερειακό δρόμο των Διδύμων.
4.     Έργα βελτίωσης του δρόμου Ερμιόνης – Θερμησίας – όρια νομού.
5.     Βελτίωση του δρόμου Ερμιόνης – Πορτοχελίου. 
Ήδη  τα παραπάνω έργα έχουν δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και θα εκτελεσθούν άμεσα.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ερμιονίδας δήλωσε ότι ο Δήμος θα εκπονήσει τη μελέτη για τη δημιουργία κόμβου στη συμβολή του περιφερειακού δρόμου Κρανιδίου με τον δρόμο Κρανιδίου – Πόρτο Χελίου, την κατασκευή του οποίου θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Επίσης κατά τη συζήτηση τέθηκε το θέμα της αφαλάτωσης και του Αναβάλου, το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης του Κρανιδίου, το οποίο έχει ξεκινήσει αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί, το αποχετευτικό έργο Κρανιδίου - Κοιλάδας - Πορτοχελίου, η ολοκλήρωση του οποίου υπεγράφη πρόσφατα.
Επί πλέον συζητήθηκε η επικαιροποίηση της μελέτης για ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης του αποχετευτικού των Διδύμων με σύστημα διαχείρισης τύπου κόμπακτ, η εκπόνηση νέων μελετών για το αποχετευτικό του Ηλιοκάστρου και της Θερμησίας και η μελέτη για το αντιπλημμυρικό έργο της λεκάνης των Διδύμων.  
Επιπροσθέτως συζητήθηκε το θέμα της αποκατάστασης των παλαιών χωματερών και των συσσωρευμένων απορριμμάτων των προηγούμενων ετών στον Κάμπο Κρανιδίου, θέματα διαχείρισης των απορριμμάτων καθώς επίσης και ο Ολοκληρωμένος Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Συζητήθηκαν ακόμη θέματα βελτίωσης και ενεργειακής αναβάθμισης των σχολικών μονάδων του Δήμου Ερμιονίδας καθώς και η αναπαλαίωση παλαιών δημοτικών κτηρίων.
Τέθηκαν τα θέματα της κατασκευής του Τουριστικού Καταφυγίου Πορτοχελίου και της Μαρίνας Ερμιόνης και επιπλέον συζητήθηκαν ζητήματα διαχείρισης των λιμένων του Δήμου και εξετάστηκαν τρόποι βελτίωσής τους.
Η τουριστική προβολή του Δήμου Ερμιονίδας και η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων ήταν επίσης θέματα που απασχόλησαν τους συμμετέχοντες.
Ο Περιφερειάρχης, ο Δήμαρχος, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας και του Δήμου, επισκέφθηκαν την τοπική Κοινότητα Θερμησίας, παρουσία του Προέδρου κ. Σαραντόπουλου Πέτρου και του Τοπικού Συμβούλου κ. Κατσάβελα Ηλία όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν την περιοχή της Κοινότητας και ιδιαίτερα την κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου στη Σαμπάριζα.
Τέλος επισκέφθηκαν τη Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης, παρουσία του Προέδρου κ. Δάγκλη Χρήστου και του Τοπικού Συμβούλου κ. Τσεγκή Γιώργου, όπου συζητήθηκαν θέματα οδοποιίας, ο καθαρισμός ρεμάτων και το θέμα της αποκατάστασης της Τρίκλιτης Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής του 6ου αιώνα καθώς και της ανάδειξης των περίφημων ψηφιδωτών της.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου