Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

Προτροπή του Δημάρχου Ερμιονίδας προς τους Δημότες και τους Επαγγελματίες


ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΣΣΕΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ  και ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΛΥΜΜΑΤΑ

Μετά τις τελευταίες δραματικές στιγμές που περνάει η χώρα μας,  με Τράπεζες κλειστές και αδυναμία είσπραξης μετρητών , ο Δήμος μας δεν μπορεί να τροφοδοτήσει με καύσιμα τα απορριμματοφόρα και όλα τα οχήματα του Δήμου, καθώς τα πρατήρια προμηθεύουν μόνο με μετρητά.

Αυτό  θα έχει σαν αποτέλεσμα,  παρά τον αγώνα που κάνει η Δημοτική Αρχή να διατηρήσει τον τόπο μας καθαρό και να ξεφύγει από τις εικόνες του παρελθόντος, με τα απορρίμματα παντού και  κατάφερε να ανταποκριθεί και να ανταπεξέλθει  στη συνέχιση του προγράμματος αποκομιδής  και διαχείρισης των απορριμμάτων, να αντιμετωπίσει δυσκολίες από δω και πέρα.

Παρά  τις αντίξοες συνθήκες  ο Δήμος μας  διατηρήθηκε  καθαρός και το πρόγραμμα διαχείρισης των απορριμμάτων με προ-διαλογή στην πηγή (ανακύκλωση – κομποστοποίηση) συνεχίζεται  με μεγάλη επιτυχία και αποτελεσματικότητα μέχρι σήμερα.

Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να διακοπεί η αποκομιδή των απορριμμάτων και το πρόγραμμα διαχείρισης, λόγω έλλειψης μετρητών για την προμήθεια καυσίμων.

Τα οχήματα όλων των υπηρεσιών του Δήμου  (απορριμματοφόρα, βοήθεια στο σπίτι, πυροσβεστικά οχήματα μηχανήματα κ.λ.π.) προμηθεύτηκαν  με καύσιμα μέχρι του ποσού των 1.000,00 ευρώ που υπήρχαν διαθέσιμα στο χρηματοκιβώτιο του Δήμου την Παρασκευή 26/6/2015.

Προβλέπεται τα καύσιμα αυτά να επαρκέσουν για τρείς με τέσσερις μέρες.
Συνεπώς θα είναι δύσκολο να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας για αποκομιδή των απορριμμάτων και την συνέχιση του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι, για όσο χρόνο διαρκέσει η Τραπεζική αργία.

Ζητάμε από τους Δημότες να συμβάλλουν με τον τρόπο τους στη καλύτερη και ελεγχόμενη διαχείριση των απορριμμάτων των  νοικοκυριών, των καταστημάτων και επιχειρήσεων  τους  για όσο διαρκέσει η Τραπεζική αργία, ή λυθεί με άλλο τρόπο το πρόβλημα από την Κεντρική Διοίκηση.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας


Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ

1 σχόλιο:

  1. " Η αποδοχή από όλους τους συναλλασσόμενους των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών για πληρωμές στο εσωτερικό της χώρας είναι υποχρεωτική για όσο διάστημα είναι κλειστές οι τράπεζες. Η άρνηση της πληρωμής τιμωρείται με φυλάκιση, πρόστιμο και άλλες κυρώσεις, όπως διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης, σύμφωνα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 66 Α’/30.6.2015)."

    ΑπάντησηΔιαγραφή