Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Οι ευχές του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή για την νέα σχολική χρονιά

Αγαπητά μου παιδιά, μαθήτριες και μαθητές,
αξιότιμοι εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες.
Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει για τους μαθητές του Δήμου μας. Μια χρονιά που φέρνει μαζί της νέες προκλήσεις, νέες αγωνίες, αλλά και νέες ελπίδες για όλους.
Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Δήμου μας, η φροντίδα μας θα είναι συνεχής για τη δημιουργία ενός σχολικού περιβάλλοντος που θα συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων και επιδιώξεών σας.
   Η έναρξη κάθε νέας σχολικής χρονιάς αποτελεί πάντα μια νέα αφετηρία πλούσια σε στόχους, προσδοκίες, προσπάθειες και απαιτήσεις στο δύσκολο αλλά δημιουργικό δρόμο των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης. Σε αυτήν την πορεία, εύχομαι σε όλους μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή, πίστη και όραμα για την ευόδωση των στόχων τους. Ειδικά εμείς οι γονείς οφείλουμε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα παιδιά μας, με υπομονή και κουράγιο, κατανοώντας απόλυτα τις ανησυχίες και τις αγωνίες τους.
Παράλληλα, απευθύνω και τις θερμότερες ευχές μου σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ώστε και αυτή η χρονιά να είναι δημιουργική. Πολλές φορές οι διδάσκοντες καλούνται να υλοποιήσουν το έργο τους μέσα σε ελλείψεις και αντιξοότητες, όμως καταφέρνουν να προικίσουν τα παιδιά μας με το αγαθό της γνώσης. Και αυτό αποδεικνύεται κάθε χρόνο από τις επιτυχίες των παιδιών μας στις εισαγωγικές εξετάσεις.
  Στο νέο ξεκίνημα των μαθητών, οι ευχές όλων μας συνοδεύουν την προσπάθειά τους.
Είμαστε προετοιμασμένοι μαζί με τις υπηρεσίες του Δήμου, να αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Όμως καμία λύση δεν είναι αποτελεσματική χωρίς τη συστράτευση και τη συνεργασία όλων μας.
   Ως Δήμαρχος θα είμαι στη διάθεσή σας για τη συνεργασία αυτή. Να σταθούμε αλληλέγγυοι, γιατί κανείς μας δεν περισσεύει σε αυτή την προσπάθεια για τα παιδιά μας.
Καλή εποικοδομητική και δημιουργική σχολική χρονιά και καλή πρόοδο με υγεία.
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας
Δημήτρης Σφυρής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου