Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΡΩΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Οι προτάσεις του πρ. Δημάρχου Ερμιονίδας Δημήτρη Σφυρή σαν μέλος του ΦΟΔΣΑ υλοποιούνται σύμφωνα με τις εξαγγελίες του νέου Γ.Γ.Διαχείρισης Απορριμμάτων Μανώλη Γραφάκου χθες 11/9/2019 στην Καλαμάτα.

1. Για την μεταβατική περίοδο διαχείρισης (μπλε-καφέ-πράσινο ή γκρι) ο Δήμος Ερμιονίδας είχε και 70 μπλε κώδωνες γυαλιών και εφάρμοζε την διαλογή στην πηγή ΔσΠ. από το 2015.​​​​

2. Κατασκευή ΣΜΑ (σταθμός μεταφόρτωσης στην Ερμιονίδα) μάλιστα είναι ο πρώτος σταθμός μεταφόρτωσης που εγκρίθηκε από τον ΦΟΔΣΑ (Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) όταν το 2018 κατατέθηκε η μελέτη του ΣΜΑ Ερμιονίδας, η οποία εγκρίθηκε από την συνέλευση του ΦΟΔΣΑ. ​Αυτό μείωνε το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων και συνεπώς το ​κόστος της διαχείρισης.

3. Εξασφαλιζόταν η συμμετοχή του Δήμου με μειωμένη εισφορά στην Ολοκληρωμένη Διαχείριση, καθώς ο Δήμος Ερμιονίδας ήταν ο μόνος που είχε ξεκινήσει από το 2015 την Διαλογή στην πηγή και μοναδικός μέχρι σήμερα.

​Η πρόταση του Δήμου εξασφάλιζε 25% μείωση στην επερχόμενη ​Τιμολογιακή ​Πολιτική στην μελέτη που εκπονούσε ο ΦΟΔΣΑ. ​​​Επιπλέον ο Δήμος Ερμιονίδας Πρώτος Πανελλαδικά στην Ανακύκλωση​εξασφάλιζε​ ευεργετήματα, όσον αφορά τα προγράμματα, τις επιδοτήσεις ​και ​χρηματοδοτήσεις σε υποδομές και εξοπλισμό ​(απορριμματοφόρα, ​μηχανήματα φορτοεκφόρτωσης κλπ.)

4. Η δημιουργική συμμετοχή του Δημάρχου Δημήτρη Σφυρή στο ΦΟΔΣΑ έδρασε αποτελεσματικά στην υλοποίηση των μονάδων επεξεργασίας ολοκληρωμένης Διαχείρισης, παρ΄όλα τα εμπόδια που έθεσαν πολλοί μεγάλοι Δήμοι. ​Μάλιστα η συμμετοχή των Δήμων μέσω του ΦΟΔΣΑ και της ​περιφέρειας στις διαπραγματεύσεις ήσαν από τις προτάσεις που ​υποστηρίχθηκαν για την ψήφισή τους.

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ Δημήτρη ​Σφυρή πρωτοπόρησε σ΄ έναν τομέα που οι άλλοι Δήμοι προσδοκούν να ​ξεκινήσουν το 2020.

Δημήτριος Σφυρής
Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Ερμιονίδας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου