Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Αδειοδοτήθηκε και ξεκινά η κατασκευή του γκολφ και του τουριστικού θέρετρου "Killada Hills".

Μια επένδυση άνω των 400 εκατομμυρίων που εξασφαλίζει 600 νέες θέσεις εργασίας και 800 θέσεις απασχόλησης εργαζομένων κατά την διάρκεια των οικοδομικών εργασιών. Πρόκειται για μια επένδυση ξεχωριστής στρατηγικής σημασίας για τον τουρισμό όπως ανέφερε ο Υπουργός Αναπτυξηςκ. Άδωνης Γεωργιάδης λέγοντας μεταξύ άλλων: "Είναι η πρώτη υπογραφή οικοδομικής άδειας με τον νόμο περί Στρατηγικών Επενδύσεων, εδώ και 9 χρόνια. Ένα έργο υψηλής Τουριστικής αξίας 410.000.000€ που είχε κολλήσει και που το προχωρήσαμε άμεσα".

Στην σύσκεψη υπογραφής του Υπουργού με τον εκπρόσωπο των επενδυτών κ. Μίλτο Καμπουρίδη, ο οποίος παρουσίασε το έργο επένδυσης, παραβρέθηκε μόνο ο πρώην Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής. Ο κ. Δημήτρης Σφυρής ως Δήμαρχος Κρανιδίου την περίοδο 2007 - 2010, αλλά και ως Δήμαρχος Ερμιονίδας την περίοδο 2014 - 2019 ήταν αρωγός στην προσπάθεια υλοποίησης του έργου αλλά και άλλων έργων υποδομής, όπως:
  • της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ μονάδας αφαλάτωσης στα Χώνια Κοιλάδας,
  • της αναβάθμισης του βιολογικού και της αξιοποίησης του νερού απόρριψης.
Έργα που βοηθούν στην περαιτέρω ανάπτυξη με νέες επενδύσεις.
"Ένα τέτοιο έργο είναι σημαντικό για την περιοχή μας, καθώς ενισχύει το brand name της Ερμιονίδας. Καθιστά ελκυστική την περιοχή και συμπαρασύρει κι άλλα αναπτυξιακά έργα υποδομής που συμπεριλαμβάνονταν στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό του Δήμου 2015 - 2020 για τον Τουρισμό. Όπως οι δύο μαρίνες Πορτο-Χελίου και Ερμιόνης, το αεροδρόμιο, τα κρουαζιερόπλοια, τα υδροπλάνα, λιμενικά έργα, αφαλάτωση, του αδειοδοτημένου φράγματος Τζερτζελιάς Διδύμων για την εξασφάλιση των υδρευτικών αναγκών, την δημοπράτηση του Ανάβαλου για την άρδευση, την βελτίωση του οδικού δικτύου και αλλά έργα υποδομής" αναφέρονται σε δήλωση του πρώην Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή.
Στην σύντομη συνομιλία που είχε ο πρώην Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής με τον Υπουργό Ανάπτυξης εξασφαλίστηκε νέα συνάντηση σε συνέχεια της συζήτησης όταν προεκλογικά ο κ. Υπουργός είχε επισκεφθεί το Δήμο Ερμιονίδας. Επίσης στην συνάντηση υπήρξε συζήτηση με τον Γ. Γ. Υπουργείου Πολιτισμού για το Μουσείο Ερμιόνης και αλλά θέματα που αφορούν την Ερμιονίδα.
Γραφείο Τύπου
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ - ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΦΥΡΗΣ

Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Ερμιονίδας









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου