Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Ιωάννη Γεωργόπουλο



ΣΦΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ της ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΘΕΜΑ : TO KΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.  Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ.

Μετά την απόφαση αναστολής για το κλείσιμο του Πράσινου Σημείου στο Κρανίδι πρέπει να γίνουν άμεσες ενέργειες.
Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο της 6/11/2019  υπήρξε ενημέρωση από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Γεωγόπουλο Ι. για το επικείμενο κλείσιμο του Πράσινου Σημείου υποδοχής-μεταφοράς απορριμμάτων με απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η πρότασή μου στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει Έκτακτο Δημοτικό  Συμβούλιο, με αυτό το θέμα που προέκυψε και αν αυτό δεν είναι εφικτό να γίνει κοινή σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων (όπως έκανα εγώ σε αντίστοιχα σημαντικά θέματα, ώστε να εμφανιστεί η σύμπνοια όλου του Δημοτικού Συμβουλίου), μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει γίνει αποδεκτή.  "Και επειδή τρέχει ο χρόνος" είμαι υποχρεωμένος να μεταφέρω τις γνώσεις και την εμπειρία μου διότι αυτό δεν συμβαίνει πρώτη φορά και το αντιμετώπισα τα πέντε χρόνια θητείας μου που κάποιοι προσπαθούσαν να κλείσουν το Πράσινο Σημείο.
Ειδικά μετά την απόφαση αναστολής λειτουργίας του Πράσινου Σημείου, η οποία επήλθε από επώνυμες καταγγελίες (αναφέρθηκαν ονομαστικά από τον Δήμαρχο), οι οποίες πύκνωσαν προεκλογικά από τον Ιανουάριο του 2019, αναδεικνύει  τη σοβαρότητα του θέματος και οδηγεί σε επικίνδυνες καταστάσεις για την αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων με ενδεχόμενο κίνδυνο να μείνουν χύδην τα απορρίμματα και να κινδυνεύσει η δημόσια υγεία.
"Ευτυχώς" μετά τις εκλογές δεν έγιναν άλλες καταγγελίες.  Υπάρχει όμως σε εκκρεμότητα η μήνυση - καταγγελία του Αναστασίου Τόκα μέλους της Αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου και αρχηγού του Συνδυασμού ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, η οποία κατατέθηκε στις 4/2/2019 με στοιχεία δικογραφίας Γ18759  Ε19/22,  που θα με οδηγήσει στο Τριμελές Δικαστήριο, να υποστηρίξω τη μη υποβάθμιση περιβάλλοντος. Δεν είναι η πρώτη φορά που σύρομαι στα δικαστήρια και βέβαια έχω απαλλαχθεί, ακριβώς για να παραμείνει το Πράσινο Σημείο σε λειτουργία.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΣΥΜΜΕΙΚΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ (μπλε, καφέ, πράσινος κάδος και κάδοι γυαλιών).
Μετά από αυτά είμαι υποχρεωμένος να μεταφέρω τις κινήσεις που απαιτούνται ώστε να προστατευθεί η Ερμιονίδα από τα χύδην απορρίμματα που ενδεχομένως θα υπάρξουν με το κλείσιμο του Πράσινου Σημείου. Υπάρχει ο χρόνος των δεκαπέντε ημερών και μετά ενός μήνα περίπου εάν και εφόσον γίνουν οι αναγκαίες προσφυγές και κινήσεις της Δημοτικής Αρχής και επειδή όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι είμαστε μέρος της Δημοτικής Αρχής κατά τον νόμο εκθέτω  μια και δεν μου δόθηκε η δυνατότητα σε κοινή σύσκεψη ή σε έκτακτο όπως πρότεινα Δημοτικό Συμβούλιο ποιες πρέπει να είναι οι κινήσεις της Δημοτικής Αρχής, γνωρίζοντας τις δυσκολίες.  Οι οποίες πρέπει να είναι άμεσες: 
         1.      Προσφυγή της απόφασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου η οποία έγινε καθ΄υπόδειξη των Υπηρεσιών της.
2.      'Αρση της απόφασης αναστολής λειτουργίας του Πράσινου Σημείου, από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Που σημαίνει ότι η άρση της απόφασης πρέπει να είναι σύννομη, διότι ενδεχομένως θα υπάρξει θέμα παράβασης καθήκοντος του Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα (έχει ήδη προβεί η Δημοτική Αρχή σε αυτό).
3.      Ανάκληση απόφασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, από τον Γεν.Γραμματέα Διαχείρισης Απορριμμάτων κ. Μανώλη Γραφάκο, έγκριση από τα εμπλεκόμενα Υπουργεία και διαδικασίες για μετατροπή του Πράσινου Σημείου σε χώρο υποδοχής σύμμεικτων κι όχι σημείο υποδοχής και μεταφοράς μόνο αποβλήτων προ διαλογής. (δηλαδή του συστήματος Διαλογής στην Πηγή, χρήση ΑΣΥΣ μπλε, καφέ, πράσινο απόβλητα με συσκευασίες) που εφαρμόζει ο Δήμος Ερμιονίδας μέχρι σήμερα.
4.      Νέα προσωρινή αδειοδότηση μετατροπής του Πράσινου Σημείου  σε υποδοχή σύμμεικτων για ένα διάστημα (ενδεχομένως μέχρι η ΤΕΡΝΑ να πάρει τα σύμμεικτα και να τα δεματοποιεί σε προβλεπόμενο χρόνο, 9 έως 10 μήνες και περισσότερο) έως ότου ολοκληρωθούν οι μονάδες ολοκληρωμένης διαχείρισης.

Αυτό που προέχει είναι να υπάρξει συνεργασία όλων των παρατάξεων και να μην γίνεται πεδίο παραταξιακής εκμετάλλευσης όπως γινόταν κατά την διάρκεια της θητείας μου και όπως γίνεται μέχρι σήμερα.





ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ της ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου