Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΑ ΖΥΓΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ!!!

Έχουν περάσει οκτώ μέρες από τότε που ξεκίνησε η μεταφορά των 2.000 τόνων απορριμμάτων προς την Φυλή Αττικής και η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην “τουριστική” Ερμιονίδα είναι απαράδεκτη.
Απορρίμματα απομακρύνθηκαν  μόνο από την Κοιλάδα και από κάποιους κεντρικούς κάδους του Κρανιδίου, της Ερμιόνης και του Πορτοχελίου, οι οποίοι έχουν ήδη γεμίσει ξανά. Οι υπόλοιποι κάδοι σε ολόκληρη την Ερμιονίδα εντός και εκτός των οικισμών, αποτελούν χωματερές με μεγάλους όγκους απορριμμάτων γύρω από αυτούς, επικίνδυνους για την δημόσια υγεία.
Κανείς δεν γνωρίζει πόσα φορτηγά έχουν φορτωθεί με προορισμό την Φυλή, σε ποια σημεία φορτώνονται, εάν ζυγίζονται και τελικά ποιο είναι το βάρος των απορριμμάτων που έχει φύγει ως τώρα.
Σημειώνεται ότι τα παραπάνω θέματα ετέθησαν επιτακτικά από τον νέο Δήμαρχο Ερμιονίδας κύριο Σφυρή Δημήτριο στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της 10ης Ιουλίου 2014, το οποίο προκάλεσε ο ίδιος με αποκλειστικό θέμα τα απορρίμματα της Ερμιονίδας, χωρίς να λάβει κάποια απάντηση από τους Δημοτικούς Συμβούλους της παρούσας Δημοτικής Αρχής.
Ο δήθεν παραιτημένος Απερχόμενος Δήμαρχος Ερμιονίδας  έχει αναλάβει, μαζί με τους  δύο Αντιδημάρχους Τσαμαδό και Κούστα,  κατά αποκλειστικότητα την όλη επιχείρηση της μεταφοράς των απορριμμάτων, μη δίνοντας λογαριασμό σε κανέναν και αθετώντας παράλληλα την συμφωνία του Δημοτικού Συμβουλίου της 2ης Ιουλίου 2014, σύμφωνα με την οποία θα έπρεπε τα απορρίμματα να φορτώνονται σε συγκεκριμένο σημείο και έπειτα να ζυγίζονται ενώπιον του εκλεγμένου με την παράταξή μας Δημοτικού Συμβούλου Ερμιονίδας κ. Αντωνόπουλου Γιάννη και επιτροπής κατοίκων του Κάμπου Κρανιδίου.
Είναι η δεύτερη χρονιά που η τουριστική Ερμιονίδα ζει αυτή την φρικτή κατάσταση με τα απορρίμματα για πολλές μέρες στους κάδους, με αποτέλεσμα τον άμεσο κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής, την περιβαλλοντική καταστροφή και εντέλει την τεράστια δυσφήμηση του τόπου μας. Γιατί εκτός από την υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας και του περιβάλλοντος, υποβαθμίζονται οι περιουσίες των Δημοτών, καταστρέφεται ο τουρισμός και κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, καταστρέφονται θέσεις εργασίας και αυτό η παράταξή μας  δεν θα επιτρέψει με κανένα τρόπο να συνεχιστεί. 
Επειδή η κατάσταση βαίνει από το κακό στο χειρότερο, με μεγάλους όγκους σκουπιδιών να συσσωρεύονται γύρω από τους κάδους, καλούμε την Απερχόμενη Δημοτική Αρχή, κάθε φορτηγό που φεύγει για την Φυλή να  ζυγίζεται ενώπιον της επιτροπής που έχει συμφωνηθεί και επίσης την καλούμε άμεσα να μας ενημερώσει για τον αριθμό των φορτηγών και το βάρος των απορριμμάτων που έχουν φύγει έως σήμερα.



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου